Magneetclub toertocht 2012
- Toertochten
- Magneetclub toertocht 2002
- Magneetclub toertocht 2003
- Magneetclub toertocht 2004
- Magneetclub toertocht 2005
- Magneetclub toertocht 2006
- Magneetclub toertocht 2007
- Magneetclub toertocht 2008
- Magneetclub toertocht 2009
- Magneetclubtoertocht 2010
- Magneetclub toertocht 2011
- Magneetclub toertocht 2012
- Magneetclub toertocht 2013
- Magneetclub toertocht 2014
- Magneetclub toertocht 2015
- Folders
- Foto’s
- Verzamelen
- Mijn Magneet en Ik
- Het verhaal van de Magneet Globemaster uit 1960 en zijn twee eigenaren (Cezar en Willy de Bock)
- Het verhaal van Jan Gerritsen en zijn zelfbouw Magneet B50 uit 1958
- Het verhaal van Cor Grotenhuis en zijn Magneet 27 Sport De Luxe uit 1964
- De Magneet Sportmaster de Luxe uit 1965 van Marijn van de Laarschot
- Het verhaal van Frits aan het Rot en zijn Magneet Sprintmaster uit 1965
- Het verhaal van Cock vd Windt en zijn Magneet Cheetah uit 1962
- Restauratieverslagen
Het verslag van de Magneetclub toertocht 2012
Vandaag was het dan zover de 11e Magneetclub toertocht is verreden. En alvast vooraf:het was een geweldige tocht door een mooi landschap met een erg leuke pauzeplaats. Maar laten we aan het begin beginnen.
Dit jaar waren het Pierre van Zweden en Ger van Gerven die de organisatie namens de Magneetclub voor hun rekening namen. Verleden jaar verzuchtten ze nog een beetje dat ik, met organisatie van de tiende Magneetclub toertocht, de lat wel er hoog zou hebben gelegd, maar nu al kan ik melden dat zij er zeker niet voor onderdeden en dat deze tocht wel een van de mooiste ooit was.
Ik was vrijdag al naar Maarheeze getogen zodat ik de volgende dag uitgerust aan de start kon verschijnen. Alleen was ik, dankzij mijn dochter, al om zes uur wakker; ze mocht voor het eerst mee en voor haar was het dus best spannend. Dus de dag van te voren aankomen en dan uitslapen was niet gelukt. Om negen uur waren we met Pierre al bij de startplaats, Cafe 't Hof. En stukje bij beetje kwamen de deelneemers aangewaaid, echt een bont gezelschap aan brommers. Zo was er weer het tussenmodel Globemaster van Pierre, Ger's op een mooie blauwe Sportmaster, er stond een originele Globemaster uit 1963, wel vier Thunderbirds een 62er Cheetah, Globemasters van verschillende jaargangen en schoonheid (de extremen hierin waren de wat roestige 60er Globemaster van Harry en de mooi gerestaureerde Globmasters van Johan en de heer De Bock) enz enz enz. In totaal waren er 22 brommers en 24 deelnemers die de rit hebben verreden. Aardige tweede is overigens de rit in Schoonhoven waar met 20 brommers en 21 deelnemers de rit is
Hiermee is dit de rit met de meeste Magneten en deelnemers die tot nu toe is verreden. Ger en Pierre, proficiat jullie rit is voorlopig de recordhouder.
Bij het startpunt werden we getrakteerd op koffie of thee met Limburgse vlaai. Om half elf, na een kort welkomstwoord, vertrokken we.
De eerste etappe van de tocht voerde ons langsverschillende dorpen zoals Gastel en Budel en langs mooie landerijen en bossen. De eerste stop was in Weert bij cafe De Sluis waar onder het genot van een drankje nog wat wetenswaardigheden en verhalen werden uitgewisseld. Daarvoor had echter de voorrijden en medeorganisator Pierre van Zweden al panne en moest van brommer ruilen.
Vervolgens dus weer de brommer op en in een ruk door naar het museum 'Terug in de tijd' te Horn. De rit voerde weer langs allerlei mooie landschappen in Nederland en België. Tussendoor hebben we nog kort gestopt bij Naud Aendekerk en zijn Museum in Briven te Stramproy. Hier was op tweeverdiepingen een keur aan Solexen en andere voornamelijk Franse brommers te zien (ik noem maar even een uiterst zeldzame Mobylette Mobysport Speciaal. Verder een mooie ronde lichtbak van Magneet.
Nadat we we onze weg vervolgden zijn we door het pittoreske dorpje Thorn (ook wel het witte dorp genoemd) gereden. Bij het museum hebben we genoten van een lunch, aangeboden door de Magneetclub. Daarna hebben we het museum bezocht. Hier was van alles te zien uit vervlogen tijden, auto's, brommer's, motoren, jukeboxen, kinderwagens, trapauto's noem maar op. Oh en natuurlijk stond er ook een Magneet Globemaster uit 1961; want natuurlijk is geen museum compleet, als er geen Magneet in staat.
Nu was het weer tijd voor de terugrit. We waren er meteen twee deelnemers kwijt (Johan en Leo). Zij stonden nog wat na te praten en toen ze ons niet meer zagen, gingen rechts in plaats van links. Op het moment dat wij ons realiseerden dat we er twee misten, heb ik Johan meteen gebeld en heeft Pierre ze weer op de juiste weg kunnen helpen. Eenmaal weer bij de groep, was de rest van de rit alleen nog maar genieten.
Bij Cafe 't Hof werd nog wat nagepraat onder het genot van een drankje en daarna gingen nog een tiental mensen genieten van de Brabantse keuken en die is zeer goed te noemen.
Oh en voor ik het vergeet ik ben aardig verbrandt dus het weer was schitterend.
En voor de volgende Magneetclub toertocht kunt u zich ook al inschrijven.
Grt Frank Weghaus
De Foto's
Mocht iemand nog foto's van deze Magneetclub toertocht of de andere toertochten van de Magneetclub hebben, schroom dan niet om contact op te nemen. Hieronder zit u de foto's van de Magneetclub toertocht van 2005. (klik op de foto om te vergroten en op het pijltje onder de foto's om alle 199 foto's te bekijken)