Het is een bekend fenomeen; heb je plaatwerkbrommer, zoals menige Magneet er een is, en zodra je hem start begint het plaatwerk en met name de tank te resoneren (te zingen). Vandaag de dag wordt vaak een stuk schuimrubber er tussen gedaan. Maar hoe losten ze dat op vanaf fabriek? Het antwoord hebben wij te danken aan de heer Smits. Hij heeft de Magneet Globemaster uit 1959 die op deze site onder 'Modellen' staat geheel in onderdelen gelegd om hem goed schoon te maken en te smeren en kwam zodoende de oplossing tegen. Hij was gisteren zo vriendelijk was om te bellen en een tweetal foto's te sturen. Eigenlijk benaderd men met het stuk schuimrubber de oplossing. Vanuit Magneet werd onder de tank een papieren zak een schuimvulling op het plaatwerk gelegd en de tank erover heen geschoven. Ik heb de twee foto's geplaatst bij het model en deze kunt u dus vinden onder: Modellen -> Magneet Globemaster -> Magneet Globemaster type 3 of klik HIER Veel kijkplezier gewenst. Groet Frank Weghaus