Tot voor kort waren er slechts geruchten dat deze zou hebben bestaan. Er is een onderdelencatalogus van Magneet uit 1958 waar de, voor de Magneet Globemaster uit 1957 specifieke, onderdelen te zien zijn. Verder was er niets behalve een hele vage foto. Maar hij is echt, hij bestaat en hij is als eerste te zien op de site van Magneetclub. Er is een schitterend origineel exemplaar opgedoken en daarmee kan weer een model worden toegevoegd aan de lange lijst van modellen op de site. Op dit moment wordt deze brommer in onderdelen gelegd, schoongemaakt en opgepoetst. Ondergetekende heeft de eer om bij de blokrevisie met raad en daad terzijde te staan. Nadien mag ik hem in elk detail fotograferen en mogen we op een mooie foto-reportage voor de Kerst hopen. Voor een eerste beschrijving en de eerste drie foto's kunt u kijken bij Magneet Globemaster type 1 1957 Met vriendelijke groet, Frank Weghaus P.S. Er is trouwens ook een zwart/wit foto opgedoken van juist deze brommer de foto kunt u vinden onder Foto's onder 'Foto's van vroeger'. Helaas heb ik er ook een watermerk middenin moeten zetten omdat er nog steeds van die 'mensen' zijn die zonder te vragen een foto van de site jatten en die voor eigen reclamedoeleinden gebruiken. Laatst weer gebeurd met de kleurenfoto van de Magneet Cheetah uit 1959 met kind. Het is helaas niet anders.