Tja dan heb je het idee je dat je het zo ongeveer wel weet en dat alles wel zo een beetje is verteld over de Magneet A50, en wordt je toch weer verrast. Ik ben laatst weer eens bij een Magneetliefhebber op visite geweest en de beste man had een A50 staan. Dat wist ik al omdat ik in de koop bemiddeld heb, maar behalve op een paar onscherpe foto's had ik hem nog niet gezien. Toen ik de Magneet A50 zag, had ik meteen het idee dat er iets niet klopt. We zijn eens hier op de site gaan kijken en zagen direct een aantal afwijkingen. ER WAREN DUS MEER TYPES VAN DE MAGNEET A50. Ik heb flink wat foto's gemaakt en ben thuis eens goed gaan vergelijken met de foto's van de A50 die al op deze site staat en foldermateriaal en fabrieksfoto's die ik heb en ben tot de ontdekking gekomen dat er in de korte tijd dat de Magneet A50 is gebouwd er verschillende types zijn en dat onderhavige Magneet A50 een vroeg exemplaar, zeg maar een eerste type is.  U kunt de omschrijving en foto's van deze Magneet A50 vinden onder Modellen -> Magneet A50 -> Magneet A50 (type 1) 1952/'53 of klik HIER Veel lees- en kijkplezier gewenst. Met vriendelijke groet, Frank Weghaus